TELEKESSY VENDÉGHÁZ

 

Pihenjen Ön is Bélapátfalván a Telekessy Vendégházban,
távol a világ zajától!

A Bükki Nemzeti Park területén fekvő hangulatos kis vendégház gyönyörű erdei környezetben kínálja a felüdülés lehetőséget. A csend, a természet közelsége és a friss levegő garantálja a tökéletes kikapcsolódást.

A házban 2 db 4 ágyas és 5 db 2 ágyas szoba várja baráti áron a vendégeket az év bármely szakában. Mindegyik szobához tartozik tusoló, WC és mosdó.

A Vendégházban teljesen felszerelt konyha várja a vendégeket.

Az udvar bográcsozásra, szalonnasütésre csábítja a baráti társaságokat. A házban található 30 fős helyiség kiválóan alkalmas zenés, táncos mulatságok megtartására, borozgatásra akár esős időben is.

Gyönyörű gyalog- és kerékpártúra-útvonalak vezetnek a Bélkő hegy tövében lévő apátsági templomhoz, illetve a Szarvaskői Várhoz. Erre halad az országos kék-túra útvonala. Tanösvény vezet az apátságtól a Bélkő tetejére, ahonnan egyedülálló panoráma tárul a látogató szeme elé. Mindössze 7 km-re fekszik Bélapátfalvától Szilvásvárad, ahol a Szalajka völgy, a Fátyol vízesés és a lipicai ménes megtekintése nyújt egész napos elfoglaltságot. A horgászok paradicsoma a közeli halastó. Bélapátfalván keménycserép-edény kiállítás is megtekinthető az egykor itt működött gyár termékeiből.

A vendégház az önellátó turisták fogadására rendezkedett be.

Megközelítés:
A vendégház a Bartók Béla út folytatásában 1,5 km távolságra az erdei úton érhető el.

www.telekessyvendeghaz.hu